onsdag 2 december 2015

Pedagogisk planering 9B



Hej 9B,

Snart är det dags för betygsättning, för att jag ska kunna göra en bedömning i fler delar än orientering, gymnastik och simning så ska vi nu titta på en del av kunskapskravet i idrott och hälsa som lyder så här:

Eleven kan på ett fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter. Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.

Detta innebär att ni enskilt eller i par ska planera, genomföra och utvärdera en lektion som ni håller för era klasskompisar alternativt årskurs 6-9. Lektionen ska vara 55 minuter lång och återspegla syftet i ämnet idrott och hälsa:

Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva och vistas i naturen. Genom undervisningen ska eleverna få möta många olika slags aktiviteter. Eleverna ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om vad som påverkar den fysiska förmågan och hur man kan påverka sin hälsa genom hela livet. Eleverna ska även ges förutsättningar för att utveckla goda levnadsvanor samt ges kunskaper om hur fysisk aktivitet förhåller sig till psykiskt och fysiskt välbefinnande.

Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla kunskaper i att planera, genomföra och värdera olika rörelseaktiviteter. Eleverna ska genom undervisningen också utveckla kunskaper om begrepp som beskriver fysiska aktiviteter och ges förutsättningar att ta ställning i frågor som rör idrott, hälsa och livsstil. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla sin samarbetsförmåga och respekt för andra. Undervisningen ska skapa förutsättningar för alla elever att under hela sin skoltid kontinuerligt delta i skolans fysiska aktiviteter och bidra till att eleverna utvecklar en god kroppsuppfattning och tilltro till sin egen fysiska förmåga.

Genom undervisningen ska eleverna utveckla förmågan att vistas i utemiljöer och naturen under olika årstider och få förståelse för värdet av ett aktivt friluftsliv. Undervisningen ska även bidra till att eleverna utvecklar kunskaper om risker och säkerhetsfaktorer i samband med fysiska aktiviteter och hur man agerar i nödsituationer.
Genom undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att

  • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  • planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,
  • genomföra och anpassa utevistelser och friluftsliv efter olika förhållanden och miljöer, och
  • förebygga risker vid fysisk aktivitet samt hantera nödsituationer på land och i vatten.

Läs mer om uppgiften HÄR, inlämningen sker senast 9/12 23.59

//Anna

tisdag 1 december 2015

Utvärdering SPARK/Pulshöjande aktivitet år 7

Utvärdering SPARK/Pulshöjande aktivitet årskurs 7

Du ska skriva en utvärdering kring din upplevelse av SPARK, besvara frågorna så utförligt och ärligt du kan. Lägg sedan in en länk i “mitt dokument i idrott och hälsa” som du döper till Utvärdering SPARK år 7. Glöm inte att dela dokumentet också! Utvärderingen ska vara klar senast 7/12.

  • Vad tänker du på när du hör ordet SPARK/Pulshöjande aktivitet?

  • Hur har din upplevelse av SPARK/Pulshöjande aktivitet varit?

  • Har du märkt någon skillnad på din prestation i de teoretiska ämnena?

  • Tycker du att SPARK/Pulshöjande aktivitet ligger bra på schemat som det gör idag?

  • Tycker du att 20 minuter tillräckligt för ombyte, aktivering av pulsband, aktivitet, reflektion och frukt? Hur kan man förändra?

  • Vad är SPARK/Pulshöjande aktivitet bra för? Varför har vi det?

  • Skulle du vilja fortsätta att ha SPARK/Pulshöjande aktivitet i år 8-9?



Skärmavbild 2015-11-30 kl. 13.31.02.png


Inloggning i Polargofit

Runbackaskol/
+
Elev-ID


Efter varje pass: Skärmavbild 2015-11-30 kl. 13.32.27.png

Lektionssummering:

Skärmavbild 2015-11-30 kl. 13.33.17.png




Kunskapskrav

            E
C
A
Du kan prata om fysiska aktiviteter du varit med om. 
Du diskuterar på ett enkelt sätt hur det hänger ihop med hälsa och fysisk förmåga.


Du kan ge enkla exempel och kan enkelt förklara varför detta påverkar hälsan och den fysiska förmågan.


Du kan i stora drag beskriva vad som tränas och vad som är speciellt för just denna typ av träning.























Du kan prata om fysiska aktiviteter du varit med om. Du diskuterar på ett utvecklat sätt hur det hänger ihop med hälsa och fysisk förmåga.

Du kan ge utvecklade exempel och kan utvecklat förklara varför detta påverkar hälsan och den fysiska förmågan.

Du kan ganska tydligt beskriva vad som tränas och vad som är speciellt för just denna typ av träning.




















Du kan prata om fysiska aktiviteter du varit med om. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt hur det hänger ihop med hälsa och fysisk förmåga.


Du kan ge välutvecklade exempel och kan välutvecklat förklara varför detta påverkar hälsan och den fysiska förmågan.

Du kan tydligt beskriva vad som tränas och vad som är speciellt för just denna typ av träning.