tisdag 16 februari 2016

Sjukskriven








Hej allihopa,

I måndags var jag med om en olycka. Jag skulle träna på gymmet och likt alla barn och ungdomar så är även jag nyfiken och vill utmana mig själv prova och leka. Jag hoppade upp i monkey baren och skulle gå armgång, dessvärre så gled jag av och ramlade ganska illa på mina fötter.

Högerfoten är stukad och vänsterfoten har en dubbel fraktur i mellanfotsbenet (bakom långtån och ringtån). Vänsterfoten gipsades direkt och höger lindades, så jag fick glida runt i en rullstol då ingen av fötterna gick att belasta. Idag har jag kryckor och tar mig fram sakta men säkert. Dessvärre så är sjukskriven några veckor nu. Mitt mål är att komma tillbaka efter att ha rådfrågat läkaren efter sportlovet. Fram tills dess kommer ni att ha vikarie, vem? Det vet jag faktiskt inte, jag finns att nå via mailen om ni undrar något. Alla arbeten ska skickas in som bestämt så kan jag titta, lyssna, läsa och rätta direkt. Ta hand om er nu och som ni ser att leka och klättra är inte alltid bra....

/Anna

söndag 7 februari 2016

Friluftsliv årskurs 6



Vi närmar oss datumet då våra sexor ska till Naturskolan och ha friluftsliv, längst ner på ner vill jag att ni vårdnadshavare/föräldrar fyller i om ditt barn får bada isvaksbad eller ej!


Dagens innehåll:
  • Säkerhetstankar före besök på sjöis.
  • Övningar med isdubb, livlina, borr, pik, såg.
  • Minicurling, skulptera med is, rörelselekar.
  • Elev som, i förväg, visat sin lärare skriftligt tillstånd hemifrån, kan få möjlighet att öva plurrning med kläderna på i isvak.

UTRUSTNING

Kläder efter väder.
Även om det inte finns skrinnarkläder i allas hem så kan ”lager-på-lager”-principen användas. Fyra tröjor blir varmare än två, även om varje tröja är tunn. Dubbla vantar värmer bättre än ett par. Halsduk och mössa behövs också. Yllesockor och plats till sula i stora och grova skor/kängor ökar chansen till varma fötter. Barnen kanske kan låna av varandra eller av grannar och släktingar.

Naturskolan lånar ut isdubbar till maximalt 30 personer, därutöver måste varje person ta med egna dubbar/egna skolans isdubbar för att kunna besöka isen. En ryggsäck finns till låns speciellt för doppet.

Eleverna behöver ha med sig matsäck den här dagen!
Ordentlig matsäck är en viktig del för en lyckad utomhusdag. Varm dryck i termos (eller plastflaska inuti reservsocka och extratröja) är nödvändigt. Mattermos med varm mat är smart. Färdig skalad apelsin med russin i plastburk ger extra ork i slutet av dagen. I ryggsäcken bör också finnas sittunderlag och extra tröja att ta på när man sitter still. Vi lärare kommer att ta med korv med bröd och tillbehör så eleverna kan äta något varmt dessutom.

Vid isvaksbad
Plurrövningen görs med egna och kompletta lager-på-lagerkläder. Den som vill plurröva, tar med en extra bag med ombyteskläder för alla klädlager inklusive mössa, vantar, sockor och t ex gympadojor.  Välj helst en jacka som kan tillslutas nertill och vid ärmsluten.
Redan hemma klär du på dig de kalsonger/trosor, underställ och tröjor du skall doppa dig med: då blir det lätt att byta om i Naturskolans tält före doppet. Efter isvaken finns ju torra kläder i din bag.  Vi avråder bestämt från att plurra med ”mysbyxor” i bomull: man blir som en blöt och frusen disktrasa…  Träningsoverall i syntetmaterial eller regnkläder samt skor, yllestrumpor, syntet- eller ylleunderställ, tröja , mössa, halsduk och handskar är bra.





fredag 5 februari 2016

Delmoment DANS


Eleverna är i fullgång med detta delmoment, vi arbetar med olika rytmer, koreografier, musik stilar och mycket mer. Vi idrottslärare ser fram emot att få in elevernas dansfilmer som eleverna bland annat har i gruppuppgift... Ett mycket roligt och uppskattat moment av stora som små.



Vill ni veta exakt va vi gör vecka för vecka klicka på någon av våra flikar för att få mer information.
Trevlig helg önskar vi med lite härlig inspiration från filmen Honey!